Het Labyrinth Park van Horta

flick door line32Barcelona heeft tal van beroemde parken en plekken. Neem bijvoorbeeld Park Guëll, dit park kent iedereen (en terecht!) en wordt druk bezocht door toeristen. Maar Barcelona heeft ook nog een prachtig park dat vrijwel helemaal onbekend is, door de verre noordelijke ligging in de stad. Het Labyrinth Park van Horta, een echt juweeltje!

Ik noem het met recht het mooiste park van Barcelona. De prachtige, groene en schone omgeving, geeft je de mogelijkheid om volop te genieten en tot rust te komen in het Romantische Labyrinth Park in het noordelijk gelegen Horta district.

Korte Geschiedenis

Korte Geschiedenis

Dit park is gebouwd in 1791 gebouwd door Joan Antoni Desvalls of d’Ardena met de hulp van Italiaanse architect Domenico Bagutti. Tot 1967 was dit park eigendom van de Desvalls familie, maar in 1971 werd het geopend als een openbaar park. Het grote park bezit 9 hectare en is verdeeld in 2 stukken: het neoklassieke park en het romantische park. Het thema van dit park is duidelijk: Liefde.

La Horta Labyrinth heeft zijn naam te danken aan een doolhof (Labyrinth) dat in het midden van het park ligt. Midden in dit doolhof staat een standbeeld van Eros, de God van de liefde. Ook zijn er beelden van Dionysus, Danaë en Adriadne.

Het verschil tussen het Neoklassieke deel en het Romantische is de hoeveelheid ´groen´ die je in het Romantische deel aantreft, evenals watervallen, bloemen en bomen.
Veel beroemde mensen hebben dit park in Barcelona bezocht, er zijn zelfs filmscenes gespeeld van ¨The perfume: story of a murderer¨. In het filmpje zie je een personage door het doolhoof heen rennen.

5116924197_8ab2c96fda_thumb[5] horta_thumb[1] 5117685418_93009869cc_thumb[2]

Mijn Ervaring

Mijn Ervaring

5117695158_52f79015c4_thumb[1]Ik ben eerst het romantische gedeelte afgelopen. Als je moe bent of even wilt genieten zijn er genoeg bankjes en stenen tafeltjes waar je kunt zitten.  Hier heb ik ook even lekker gezeten, rustig voor me uitgekeken en in mijn boekje gebladerd. Aangezien het prachtig weer was heb ik er ook nog een mooie kleur aan over gehouden! Ook een tip voor de tortelduifjes onder ons!

Na het genieten van de rust, ben ik doorgegaan naar het Neoklassieke gedeelte. Hier vind je het doolhof, en daar ben ik dus ook maar gelijk ingedoken. Erg leuk om iedereen te zien lachen, zoeken en dwalen. Toen ik uiteindelijk zelf een beetje op het goede pad was, kwam ik uit bij Eros. De zon scheen volop en dat maakte het uitzicht nóg mooier. Op het hoogste punt stond een paviljoen met uitzicht over het hele park.

5117535562_d457a615ec_thumb[5]Er zijn zoveel tuinen, voor zowel stelletjes, ouderen, jongeren en gezinnen met kinderen is dit een geweldig dagje uit. Voor mij was dit een heerlijke dag en ik heb volop genoten van de natuur en de rust. Dit is eigenlijk waar een park ook echt voor bedoeld is. Daarom is het Labyrinth Park van Horta naar mijn mening ook met stip het mooiste park van Barcelona.

Praktische informatie

Hoe kom ik er?
Het makkelijst is om met de metro te gaan.
Metro lijn 3
uitstap: Mundet image
Als je de metro uitloopt neem je de uitgang rechts (La Vall d´Hebron) Je komt dan uit op een weg die uitkijkt op een snelweg. Loop naar links, steek een weg over tot je een lange trap vindt die naar boven loopt. Aan het einde van deze trap loop je nog even naar boven en dan ben je er al!
 
Adres:
Park La Horta Labyrinth
Passeig dels Castanyers, 1-17

Openingstijden:
Januari to Februari 10.00 – 18.00
Maart 10.00 – 19.00
April 10.00 – 20.00
Mei-September 10.00 – 21.00
Oktober 10.00 – 19.00
November-December 10.00 – 20.00

Prijs:
€2,17 woensdagen en zaterdagen zijn gratis.
Eten en drinken is toegestaan in dit park.


Ben je ooit in dit Park Labyrinth van Horta geweest? Of weet je andere mooie, onbekende plekjes die een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Barcelona? Laat hier je reactie achter!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here